Γηπεδικές εγκαταστάσεις

Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις του Α.Ο.Τυμπακίου βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Τυμπακίου ερχόμενος από Ηράκλειο.

Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις αποτελούνται από το κεντρικό γήπεδο και απο τις βοηθητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται απέναντι από το κεντρικό γήπεδο.

Κεντρικό Γήπεδο:

Στο κεντρικό γήπεδο αγωνίζονται οι δύο ομάδες της πόλης μας (Α.Ο.Τυμπακίου και Πυργιώτισσα) ενώ έχουν φιλοξενηθεί κατά περιόδους και γειτονικές ομάδες της περιοχής μας.

Το κεντρικό γήπεδο έχει φυσικό χλοοτάπητα και είναι από τα ελάχιστα με φυσικό χλοοτάπητα στον νομό Ηρακλείου. Το καλοκαίρι του 2013 έγινε ανακατασκευή των κερκίδων και των αποδυτηρίων.

Στις κερκίδες έχει μπει νέο σκέπαστρο ενώ προστέθηκαν και ειδικά καθίσματα για όλους τους φιλάθλους. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 1000 θέσεων (καθίμενων).

Τα αποδυτήρια ανακατασκευάστηκαν σχεδόν από την αρχή και πλέον δεν έχουν να ζηλέψουν σχεδόν τίποτα από αποδυτήρια ομάδων της Super League. Κύριο χρώμα που επικρατεί είναι το ασπρόμαυρο που είναι και τα χρώματα της ομάδας.

 

Βοηθητικές Εγκαταστάσεις

Απέναντι από το κεντρικό γήπεδο υπάρχουν οι βοηθητικές εγκαταστάσεις του Α.Ο.Τ.

Στις βοηθητικές εγκαταστάσεις γίνονται οι προπονήσεις των ακαδημιών καθώς και μερικές από τις προπονήσεις των ομάδων του Α.Ο.Τυμπακίου και της Πυργιώτισσας.

Οι βοηθητικές εγκαταστάσεις αποτελούνται από ένα γήπεδο με τεχνητό χλοοτάπητα διαστάσεων κανονικού γηπέδου ποδοσφαίρου το οποίο όμως μπορεί να χωριστεί σε 3 γήπεδα 5*5 ή 2 γήπεδα 8*8.

Στις βοηθητικές εγκαταστάσεις υπάρχει κυλικίο το οποίο εξυπηρετεί τους αθλούμενους καθώς και χώρος για να καθίσουν όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες που γίνονται στις εγκαταστάσεις.

Στα βοηθητικά γήπεδα λαμβάνουν συχνά ποδοσφαιρικά τουρνουά ακαδημιών καθώς και τουρνουά 8*8 ή 5*5 για το κοινό.

Τα βοηθητικά γήπεδα είναι διαθέσιμα (σε ώρες που δεν χρησιμοποιούνται από την ομάδα) για να χρησιμοποιηθούν από το κοινό επί πληρωμής.